Avatud planeeringute asemele tungib kodudesse jõudsalt uus trend

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Ajad, kus köök ja elutuba on koos nagu sukk ja saabas, hakkavad läbi saama. Nende asemele trügib jõudsalt uus planeeringutrend.

Inglise keeles on sel teemal loodud juba vastav sõnamäng: uus trend kui avatud planeeringu (open floor plan) vastand on saanud endale nimeks broken floor plan.

Sisuliselt tähendab uus lähenemine ikkagi vana tagasitulekut: elutubadega kokku ehitatud köögid eraldatakse muust ruumist kergvaheseina abil, et luua pisutki privaatsust, millest avatud planeeringuga kodudes kõvasti puudu kipub tulema, vahendab Fox News.

Kergvaheseinte kõrval on hästi trendikaks lahenduseks ka poolläbipaistvad kardinad, mis ei eralda ruumi küll täielikult, kuid tekitavad siiski privaatsustunde ja hoiavad kinni suurema osa toidulõhnadest.

Nutikamad planeerijad eraldavad köögi elutoast ka mööblitükkide abil, kuid siin peab olema osavat kätt ja silma, et tulemuseks ei oleks kapitagune köök, mis kusagilt poolt vaadates hea välja ei näe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles