Harukordsete vaadetega korter Amsterdamis asub sadamakraana tipus (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadama piirkond.
Sadama piirkond. Foto: Pexels / CC0 Licence

Amsterdami arhitektuur on ainulaadne ning järjepidev, vahendab apartmenttherapy.com. Kuigi vanad tööstusmasinad ja luksus ei käi üldjuhul käsikäes, tõestab see kadestamisväärsete vaadetega korter vastupidist.

1957. aastal loodud sadamakraana täitis kuulekalt oma tööülesandeid aastani 1979. Aastal 2016 otsustas aga üks sisekujundajate meeskond seismajäänud kraana tükkideks võtta ning sellele veidi elujõudu sisse puhuda.

Kraana toimetati lähedal asuvasse külla, kus see seejärel trendikaks kolmekorruseliseks korteriks ümber tehti. Üles putitatud sadamakraana on nüüd Airbnb nimistus, pakkudes luksuslikku majutust ja kadestusväärseid vaateid krõbeda 733 euro eest. 

40-ruutmeetrises korteris on elutuba, kaks magamistuba, köök ja ka einestamistuba. Korteri viimaselt korruselt avaneb aga harukordne vaade sealsele sadamapiirkonnale ning IJ jõele. Ühtekokku peaks korterisse lausa neli öömajalist ära mahtuma. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles