Fotod ja video: olümpiasangarite ajutiste eluruumide kohta jagub arvamusi seinast-seina

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyeongchangi olümpia.
Pyeongchangi olümpia. Foto: Vladimir Astapkovich/Sputnik

2018. aasta taliolümpiamängudel Pyeongchangis on esimesed medalid juba jagatud. Kuidas on olümpiasangarid end aga olümpiakülas sisse seadnud ning milline eluolu valitseb nende ajutise kodu seinte vahel?

Pyeongchangis peetava taliolümpia tarbeks on loodud kaks olümpiaküla: Pyeongchangi ja Gangneungi olümpiaküla. Kindla standardi järgi loodud küladest saavad olümpiamängude järel suured korterelamud. Olümpiasangarite eluruumid on tagasihoidlikud, ent modernsed. 

Enamik Eesti olümpiakoondisest on majutatud Pyeongchangi olümpiakülla, kus kõik eluks vajalik meie sportlastel ka käepärast on. 

Itaallased ja prantslased on aga veidi kodumaad endaga Lõuna-Koreasse kaasa võtnud.

Kas teadsid, et olümpiasportlased peavad olümpiakülades ise oma pesu pesema? Õnneks on sportlaste elu kõige kaasaegsema tehnikaga lihtsamaks muudetud. 

Sportlaste varustus ja rõivastus võtab tegelikult tohutult palju ruumi, mistõttu ei ole olümpiakülas kuigi imekspandav, et pool sportlaste elamisest justnimelt spordivarustuse alla mattunud on.

 

Feels like home. Just way less messy. #teamusa #olympics

A post shared by Tyler Kornfield (@tkornfield) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles