Neli eset, millest oleks aeg igas kodus loobuda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Tänu tehnika arengule on paljud esemed meie kodus märkamatult üleliigseks muutunud. Oleks aeg neist vabaneda, et sinu kodust ei saaks kolaladu.

Paberil märkmed ja nimekirjad

Sa kasutad arvutit ja telefoni nagunii suure osa oma päevast. Miks raisata lisaks veel puidust toodetavat paberit, kui võiksid sama hästi kõik kohustused, poenimekirjad ja muu taolise märkida üles telefoni või arvutisse?

Tohutud tagavarad hügieenikaupu ja majapidamistarbeid

Jah, üks pudel pesugeeli, üks šampoon, üks hambaniit ja muud taolist võib kindlasti varuks olla, kuid poole aasta või pikema aja varud muutuvad juba pisut ebamõistlikuks ajal, kui kulleriga on võimalik absoluutselt kõike vajadusel vähese vaevaga koju tellida.

DVDd ja CDd

Millal sa neid, päris ausalt, vaatad või kuulad? Millal on see hetk, kus sa otsustad, et arvuti asemel on mugavam otsida välja DVD-mängija, panna see tööle ja vaadata filmi sealt, selle asemel, et see paari väikse liigutusega arvutist kätte saada? Sama kehtib CD-plaatide kohta. 

Dokumendimapid

Kõik lepingud, arved ja muu taoline on tänapäeval kättesaadav digitaalsel kujul. Möödas on aeg, kus paberdokument oli kullahinnaga. Isegi hariduse tõendamiseks ei pea sul tänapäeval enam füüsilist paberit olema. 

Miks peaks kandma hoolt selle eest, et sinu kodus pole kraami, mida sa ei kasuta? Mida vähem kasutuid esemeid elamises, seda vähem stressi. Kui kodus on vaid need asjad, mida pereliikmed reaalselt sagedasti kasutavad, on inimesed õnnelikumad.

Allikas: ApartmentTherapy

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles