Tippkokk Nigella Lawson kiidab taevani üht Eesti turul veel tundmatut tsitruselist

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigella Lawson.
Nigella Lawson. Foto: Suzan/Suzan/EMPICS Entertainment

Nigella Lawson avastas Austraalias puhates enda jaoks tsitruseliste kaaviariks tituleeritud sõrmlaimid. Tippkoka sõnul seisab sensatsioonilistel viljadel kokandusmaailmas ilmselt veel pikk tulevik ees, vahendab thekitchn.com.

Sotsiaalmeediplatvormil Twitter oma vaimustust jaganud Lawson lubab sõrmlaimidele kahtlemata suurt tulevikku. Need, umbes pöidlasuurused tsitruselised pakuvad naise sõnul tippkokkadele rohkelt võimalusi aga ka mängumaad. Omanäoliste laimide sees on justkui pisikesed kalamarja meenutavad pärlid, mida teiselpool maailma hellitavalt laimikaaviariks kutsutakse. Sõrmlaimid võivad oma värvitoonilt nii punased, rohelised kui ka kahe värvitooni segu olla. Laimide maitse peaks aga parajalt magushapu olema.

Sõrmlaimi päritolumaaks on Austraalia, ent viimastel aastatel on rohkelt kasvandusi kerkinud ka üle ookeani Ameerikas, kus neid ainult suvel-sügisel kasvatada saab. Mine tea, ehk leiab neid eksootilisi vilju peagi ka meie laiuskraadidelt?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles