Fotod: vanakooli trend naaseb aupaklikult kaasaegse lähenemisega

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
beam old plate on the wall in portugal
beam old plate on the wall in portugal Foto: Ernesto Ros

Taldrikud seintel viivad ilmselt nii mõnegi inimese tagasi lapsepõlve radadele. Sisustusmaailmas on aga taaskord üks ring täis saanud ning taldrikute seintel kuvamise komme taas päevakorda tulnud.

Taldrikute seintel kuvamise komme ei ole tõtt-öelda mitte kuhugi kadunud. Vanavanematelt üle võetud traditsioon on saanud vaid veidi tänapäevasema mõõtme - disainimaailma fookuses on vaoshoitud tagasihoidlikkus ja kontseptuaalne lähenemine. 

Populaarseks on kujunenud erinevate kontseptsioonide loomine ja n-ö loo jutustamine seintel. Õigesti valitud ja kombineeritud taldrikud lisavad eluruumile rohkelt originaalsust ja isikupära. Kaunitel taldrikutel jääb kahtlemata ka pilk veidi kauemaks peatuma.

Taldrikute seintel kuvamise kõrval tuleb jälgida proportsiooni ja mõttelise tasakaalu saavutamist. Taldrikud võivad oma stiililt küll seinast-seina varieeruda, ent nende paigutus seinal ei tohiks seevastu liialt kaootiliseks muutuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles