Fotod: Tartu kesklinna kerkib üle aastate suurejooneline uusarendus (3)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Suurejoonelisi elukinnisvara arendusprojekte näeb Tartu südalinn harva, kuid üle aastate on üks selline ette võetud: vana aparaaditehase lähedusse kerkib suurejooneline uusarendus võimsate korterelamutega.

Riia, Filosoofi ja Era tänava vahelisele alale kerkiv hoonetekompleks on oma arhitektuurilise lahenduse poolest kindlasti ainulaadne Tartus, kuid küllaltki eriline ka kogu Eesti kontekstis. 

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE

Hoonestuse planeering on selline, et krundi keskosas moodustub terrassidest mägi, mis langeb naaberkruntide madalama hoonestuse poole. Nii tekib sujuv üleminek uute kortermajade katuseaedadest ümbritseva aedlinna miljöösse.

Terrasside isikupärane kuju annab Riia kvartalile selgelt äratuntava identiteedi ja iseloomuliku kuurordilaadse meeleolu. Lisaks on arvestatud, et terrassimaastik oleks võimalikult avatud päikesele ja samas ka privaatne.

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE

Riia kvartalist avanevad suurepärased vaated Emajõele ja ümbritsevale linnale. 

Korterite planeeringute puhul on silmas peetud variatsiooniderohkust, et midagi oma vajadustele ja eelistustele sobivat leiaks igaüks. Korterite hinnad on Tartu keskmisest kõrgemad, jäädes 80 000 ja 290 000 vahele. Korterid on ühe- kuni neljatoalised, 34 kuni 100 ruutmeetrit suured.

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles