Tobe, aga sage viga, miks inimesed jäävad kodulaenuta

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramaja.
Eramaja. Foto: pixabay.com

Kodulaenu võtmisest huvitatud inimesed teevad väidetavalt ühe väga tobeda vea, mis tihti saabki põhiliseks takistuseks kodulaenu taotlemise teel.

Kinnisvaraportaal Realtor kirjutab, et sageli piirduvad inimesed vaid ühest, reeglina oma kodupangast laenusaamise väljavaadete uurimisega. Kui sealt tuleb äraütlev vastus, tehakse põhjendamatult järeldus, et sama vastus tuleks ka kõigist teistest pankadest, ning ei hakata mujalt oma võimalusi uurimagi.

Seda viga teevad kodulaenu taotlejad üle maailma, Ameerika Ühendriikides näiteks piirduvad vaid ühe pakkumise võtmisega koguni pooled kodulaenust huvitatud. Tegelikult, nagu soovitavad spetsialistid, tuleks pakkumine võtta vähemalt kolmest erinevast kohast.

Seda ka juhul, kui juba esimene pank on valmis laenu pakkuma - teistest pankadest võib pakkumine lihtsalt oluliselt soodsam ja laenusaajasõbralikum tulla. 

Realtor meenutab, et kindlasti tuleks oma laenusaamisvõimalused kindlaks teha enne, kui kinnisvarapakkumisi sirvima hakatakse - nii püsid oma reaalsete võimaluste piires ega loo asjatuid illusioone selles osas, mida endale lubada saad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles