Inimesed vigastavad end Apple´i uues peakontoris pidevalt

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i peakontor Californias Cupertinos.
Apple´i peakontor Californias Cupertinos. Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP/Scanpix

Apple´i California uue ja uhke peakontori töötajad on murelikud: maja on disainitud nii, et seab töötajate tervise igapäevaselt ohtu. Muudatusi aga teha ei lubata.

Californias Cupertinos asuv peakontor on varem kõvasti kiita saanud põnevate arhitektuuriliste lahenduste eest, mis tähendab muuhulgas ka palju klaaspindu nii sise- kui välisseintes. Needsamad klaasid aga ohustavad igapäevaselt töötajate tervist: inimesed lihtsalt ei märka neid ja kõnnivad hooga otse klaasi, vahendab Dezeen.

Viis miljardit dollarit maksma läinud majas esimesel tööpäeval vigastas end seinaga kokku põrgates juba seitse inimest. See arv kasvab pidevalt. Kahe inimese vigastused on olnud nii tõsised, et neile kutsuti kiirabi.

Apple´i peakontor.
Apple´i peakontor. Foto: NOAH BERGER/REUTERS

Inimesed on püüdnud probleemi ise lahendada, kleepides klaasseintele märkmepabereid, et seinad paremini silma paistaksid, kuid hoone kavandanud arhitektuuribüroo käskis need eemaldada, sest paberid rikkuvat sisekujunduse üldmuljet.

California töötervishoiu seadus aga nõuab, et säärased suured klaaspinnad oleks selge märgistusega varustatud, et inimesed end ei vigastaks. 

Cupertino kontoriga on probleeme olnud sest ajast peale, kui seda kavandama hakati. Apple loobus uues hoones eraldi kabinettide süsteemist, mis paljudele töötajatele meelehärmi valmistas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles