Tallinna uusarendustesse kodu ostjad parkimiskoha soetamisest ei pääse

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusarendus Tallinnas.
Uusarendus Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Et Tallinna linn uusarenduste rajamiseks detailplaneeringuid ilma parkimiskohtadeta ära ei kinnita, on arendajad hakanud planeeringus kohustuslikke parkimiskohti koduostjaile loobumisvõimaluseta kaasa müüma, kusjuures parkimiskoha ruutmeeter on tihti kallim kui korteril.

Kesklinnalähedaste uusarenduste suureks plussiks on peetud võimalust elada autovaba elu, kuid nüüd on säärasest elustiilist huvitatud kohustatud oma kesklinnakodule siiski parkimiskoha juurde ostma, kasutavad nad seda või ei, tihti müüakse samal moel kaasa ka panipaik, vahendab ERRi majandusportaal. 

Üheks selliseks arenduseks on Vana-Kalamaja kodu, kus panipaik on küll korteri hinna sees, kuid parkimiskoht tuleb kopsaka lisatasu eest kohustuslikus korras juurde osta. Maakler Alger Grünstam tunnistab, et paljud huvilised on just selle korteriga kaasneva kuluka sundostu tõttu korteri ostmata jätnud, aga parkimiskohast loobumise võimalust sellegipoolest ei ole.

Parkimiskoha ruutmeetrihinna ajavat nii kõrgeks aga see, et parklad on reeglina ehitatud maa alla, kuhu ehitamine on oluliselt keerukam ja seetõttu ka kallim. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles