Õnnetuste vältimiseks tuleb vanadelt paneelmajadelt võtta betooniproovid

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM02: LASNAM?GI :TALLINN, EESTI,  02AUG01-
Lasnam?e vaade Teletornist.
-lt/Foto LIIS TREIMANN   POSTIMEES
TLNPM02: LASNAM?GI :TALLINN, EESTI, 02AUG01- Lasnam?e vaade Teletornist. -lt/Foto LIIS TREIMANN POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/EMF

Vanadelt betoonist paneelikatelt tuleks regulaarselt võtta betooniproove, et vähendada raskete õnnetuste esinemise tõenäosust.

Ehkki enamus Eestis asuvaid paneelmaju on läbinud korraliku värskenduskuuri, on eenduvatelt betoonosadelt suuremate õnnetuste vältimiseks mõistlik võtta betooniproovid.

Pindi Kinnisvarahalduse haldusteenuse juht Heliis Anto ütleb, et valdavas enamuses on Eesti elamufond heas seisus. «Vanadel majadel on vahetatud elektrisüsteemid ja püstakud, remonditud trepikojad, soojustatud otsaseinad ning paneelivuugid täidetud. Paraku oli nõukogudeaegne ehituskvaliteet väga hüplik ning tihti ei tule ühistud isegi selle peale, et kõige ohtlikumad on aastakümneid tuules ja tuisus ligunenud betoonist rõdupõrandad ning trepikoja varjualused,» räägib Anto.

Kui aga betoon on kehvalt valatud või selle sees paiknev raudarmatuur roostetama hakanud, ei välista miski, et ühel päeval korterelamu rõdu või varjualune mureneb ning alla kukub. Seda on Eesti paneelmajadega varem ka korduvalt juhtunud ning tagajärjed võivad olla väga karmid. 

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles