Kolm eset, mis mõistliku inimese köögis olla ei tohiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kui oled teadlik, loodusest ja keskkonnast hooliv inimene, ei tohiks sinu köögis leduda nii mõndagi, millega paljud majapidamisest liigagi harjunud on.

1. Paberrätikud/majapidamispaber

Jah, paljud peavad seda süütuks kaubaartikliks, mis loodust kindlasti mingil kombel ei kahjusta, sest tegemist on ju paberiga. Kuid paberit tehakse puidust ja puit on loodusvara, mida peaksime hoidma.
Majapidamispaberi asemel saab väga edukalt kasutada hoopis köögirätikuid või spetsiaalseid lappe, mis pärast masinas puhtaks pestakse.

2. Suletavad kilekotid

Need on üsna asendamatud ainult marjade sügavkülmutamisel, kõikjal mujal oma kodus võid neist rahuliku südamega loobuda: eelista purke, klaasist säilitusanumaid, paberkotte. 

3. Toidukile

Pole olemas sellist olukorda, kus toidukile oleks asendamatu. Igas olukorras annab sama efekti õhutiheda kaanega suletav säilitusanum. Hoia loodust, ära kasuta kilet!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles