Video: Madridi keskväljaku kohale püstitati ebamaine skulptuur

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Installatsioon «1.78 Madrid» hõljus veebruaris Madridi keskväljaku kohal
Installatsioon «1.78 Madrid» hõljus veebruaris Madridi keskväljaku kohal Foto: SUSANA VERA / REUTERS / Scanpix

Plaza Mayori kohal hõljus veebruaris tugevatest fiibritest kangalaadne installatsioon, mis kaunistas linna taevas ja keskkonda oma haldjalike vormidega.

Ebamaise moega hõljuv skulptuur 400 aastat tagasi valitsenud kuninga ratsamonumendi kohal
Ebamaise moega hõljuv skulptuur 400 aastat tagasi valitsenud kuninga ratsamonumendi kohal Foto: Gabriel Bouys/AP/Scanpix

Installatsioon kandis nime «1.78 Madrid». Ameerika päritolu kunstniku Janet Echelmani teos on osa tema maailma ning aega käsitlevast seeriast, mis sai alguse 2010. aastal, vahendab Inhabitat.com. Pealkirjas mainitud arv 1,78 viitab mikrosekundite hulgale, mille võrra on vähenenud ööpäeva pikkus.

«1.78 Madridi» dünaamiline ning õhuline vorm oli kontrastne Plaza Mayori konkreetsete ja paindumatute ajalooliste joontega ning hõljudes kuningas Felipe III ratsamonumendi kohal ühendas klassikalise kunsti moodsaga.

Installatsioon astus dialoogi Madridi linna ajaloolise keskväljakuga, luues sideme tänase ja muistse vahel
Installatsioon astus dialoogi Madridi linna ajaloolise keskväljakuga, luues sideme tänase ja muistse vahel Foto: Gabriel Bouys/AP/Scanpix

«Teos meenutab meile keerukaid sidemeid ulatuslike ajatsüklite ning asise maailma süsteemide vahel,» ütles Echelman oma kunstiprojekti kirjeldades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles