Tuntud korter Toompuiesteel ootab elanikke

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Võib julgelt väita, et iga tallinlane teab, mis majast juttu on. Arvatavasti on paljud meist sellest korduvalt mööda sõitnud. Toompealt laskuva Falgi tee ning Toompuiestee ristil asuva tsaariaegse elamu esimesel korrusel müüakse stiilset korterit.

Foto: KV.EE

1881. aastal valminud maja läbis mullu põhjaliku uuenduskuuri. Hoone ühendab endas ajaloolise väärtusega ehituskunsti ning kõik enesestmõistetavad mugavused.

75.5 ruutmeetri suurune kolmetoaline korter sisaldab endas avarat elutuba, kus asub ka tänapäeva arhitektuuris vähetuntud element, erkrit. Erker avaneb Toompuiestee ja Falgi tee ristile.

Foto: KV.EE

Kõrgete lagedega korteris on tunda vana ehituskunsti kvaliteetset hõngu. Maja asukoht Šnelli pargi nurgas ning Toompea nõlva all asetab selle üheaegselt linna tuiksoontele ja pargilooduse keskele. Selliselt unikaalseid kahepaikseid kodusid palju ei leidu.

Foto: KV.EE

Soojustatud maja katab kaunis valtsplekkkatus ning maja soojendab õhk-vesi soojuspump ning gaasikatel. Ning kui elanikud peaksid linnaelust ajutiselt tüdima on vaja vaid kodu kõrval asuvasse Balti jaama jalutada ning pealinnast väheke kaugemale väljasõidule minna.

Uudista lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles