Video: Hollandi firma õngitseb kanalitest plastikut ja vormib sellest kontorimööbli

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnatundlik ettevõte Plastic Whale on hakanud tootma kontorimööblit plastikprügist, mille nad ise Amsterdami linna kanalitest välja õngitsevad. Kogu asi sai alguse lihtsast murest, mis paljusid linnakodanikke vaevas. Kaunid kanalid upuvad prügisse. Plastic Whale on esimene omalaadne ettevõtmine, mis teenib kasumit plastikalastusega.

Seni toodeti kogutud plastikust paate, mis läksid nii müüki kui ka ettevõtte enda tegevuse vee peal hoidmiseks. Kuid kuna linnast saadud plastikogus on võrdlemisi suur otsustas ettevõte oma tegevust laiendada ning hakkas tootma kontorimööblit. «Meie eesmärk on luua majanduslikku väärtust plastprahist, kaasates võimalikult paljusid inimesi,» ütles ettevõtte asutaja Marius Smit.

Mööblit disainides inspireeruti firma nimekaimudest vaalaskaladest. Toolid vormiti vaalade sabade sarnaseks, laud meenutavat veest tõusvat vaalaselga. Esimesse mööblikollektsiooni kuulub peale laua ja toolide ka akustilised paneelid ning valgustid, mis meenutavad suurtel vaaladel elavaid vääneljalalisi tõruvähke.

Koostöös Hollandi mööblitootjatega valmistatakse enamus mööblist kogutud plastmassist toodetud materjalist. Osa müügist saadud tulust investeeritakse omakorda üleilmsetesse plastireostusega võitlemisele pühendunud initsiatiividele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles