LEGO teeb menukate klotside tootmises olulise muudatuse

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LEGO
LEGO Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS

Klotsitootja LEGO, kelle toodangut leidub pea igas lastega peres, annab teada, et teeb oma tootmisprotsessis olulise muudatuse: osa nende klotsidest valmib edaspidi taimset päritolu plastikust.

Käesolevast aastast valmistab kuulus klotsitootja LEGO oma taimi kujutavaid elemente nagu puud, põõsad ja lehed suhkruroost tehtud taimset päritolu plastikust.

Foto: Lego.com

Uutes LEGO elementides kasutatav taimepõhine polüetüleen ehk plastik valmistatakse suhkruroost. See on painduv ja vastupidav, kuid sobib identselt kokku ka varem toodetud klotsidega. Aastaks 2030 plaanib klotsitootja kasutada jätkusuutlikke materjale kõigis oma peamistes toodetes ning ka pakendamisel.

«Oleme uhked, et esimesed jätkusuutlikust plastist valmistatud LEGO klotsid on tootmises ja LEGO klotsikomplektides juba sel aastal. See on esimene suur samm meie plaanist toota tulevikus kõik LEGO klotsid jätkusuutlikust materjalist,» ütles Tim Brooks, LEGO Groupi asepresident keskkonna alal.

«Lapsed ei märka mingit kvaliteedierinevust, kuna loodusliku materjali baasil toodetud polüetüleenil on samad omadused nagu tavalisel polüetüleenil,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles