Fotod: kas suudaksid sellises kodus elada?

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: treehugger.com

Ühel arhitektil tuli hiljuti kavandada kodu perele, kes tahtis, et kõik, mis neil on, oleks võimalikult nähtaval. Ja neid asju pole vähe. Samuti pole majas ühtki vaheseina.

Kui üldine trend maailmas on minimalismi poole ja inimesed soovivad esemete hulga oma kodus miinimumini viia, siis alati leidub ka neid, kes marsivad peavoolule vastupidises suunas. Nii ka perekond, kes tellis arhitekt Yo Shimadalt kodu, kus kõik nende arvukad asjad oleksid võimalikult nähtaval kohal, vahendab TreeHugger.

Arhitekti jaoks oli tegu kahtlemata põneva väljakutsega: pere soovis, et nende kodu oleks üks ühine avatud ruum, kus on õhulised trepid ja puuduvad vaheseinad. Nii sündis hoone, kus on kokku 13 erineval tasapinnal asetsevat platvormi, mis täidavad tubade ülesannet. Ühtegi päris tuba majas aga pole.

Foto: treehugger.com

Samuti pole siin innovaatilisi ja nutikaid panipaigalahendusi, kuhu isiklikud esemed silma alt ära panna: kõik on nähtaval. Puuduvad isegi riidekapid, selle asemel on rõivad riputatud stangedele ja uhkelt presenteeritud.

Foto: treehugger.com

Tühjana nägi maja välja üsna kõle ja kummaline, asjadega täidetuna meenutab see pisut muuseumi. Kuid nii arhitektid kui pere on seda meelt, et tulemus on igal juhul väga lahe ja kui endale kuuluvaid esemeid armastad, siis miks neid peita või vähendada!

Foto: treehugger.com

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles