Oluline vähetuntud nipp perfektse kartulipudru valmistamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kuigi kartulipuder on pealtnäha üks lihtsamaid roogasid, peab selle perfektseks valmistamiseks siiski üht nippi teadma, vastasel juhul ei saa tulemus pooltki nii maitsev.

Kartulite pudru jaoks keetmine pole eriline kunst: need tuleb keeta soolaga maitsestatud vees pehmeks nagu ikka. Kui see tehtud, tuleb aga silmas pidada üht väga olulist asja: kõik, mida siit edasi kartulitele lisad, peab olema toasoe, vahendab Good Housekeeping.

Niisiis ei tohi kartulite lisada külmkapikülma piima ja võid. Kui lisad kartulipudrule koort, peab mõistagi ka see olema toasoe. 

Miks see oluline on? Aga seepärast, et kartulid võtavad nii piima kui või maitse palju paremini külge, kui lisatavad ained on toatemperatuuril soojeneda saanud. 

Pea ka meeles, et nii piim, või kui koor lisatakse pudru valmistamisel kartulitele enne, kui neid purustama hakkad, mitte poole peal. 

Väga mõnusa maitsenüansi lisab kartulipudrule aga peenikeseks hakitud ja võis hautatud sibul. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles