Teismeline on remonti vajavate tolmuimejatega tulusa äri püsti pannud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulus tolmuimeja äri.
Tulus tolmuimeja äri. Foto: Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Scanpix

13-aastane Matthew Lock on kuldsete kätega noormees. Tolmuimejaid koguv poiss teab kuidas masinaid parandada ning nendega äri ajada, vahendab thesun.co.uk. 

Tagaaias remonditöökoda pidava noormehe ebatavaline hobi sai alguse päeval, mil poiss mängutolmuimeja nimega Henry kingituseks sai. Poisike oli toona vaid kaks aastat vana. Vaimustus tolmuimejatest oli aga raske vaibuma ning alates 10. eluaastast hakkas noor poiss oma väljavaateid laiendama.

10-aastane väikemees tegi endale selgeks tolmuimejaga seonduvad tehnilised üksikasjad ning hakkas peagi oma sõprade kodudes olevaid tolmuimejaid parandama. Kirglikust huvist on praeguseks võrdlemisi tulus sissetulekuallikas kujunenud. Ebayst odavalt tolmuimejaid soetav poiss müüb need remontimise järel peaaegu kümnekordse hinnaga maha. Noormehe kollektsioonis on praegusel hetkel 150 tolmuimejat. Mida põnevat noormees nendega teha kavatseb, jääb momendil veel saladuseks. Küll aga on teada, mida noormees nendega teha ei kavatse.

«Matthewi huvi tolmuimejate tehnilise poole vastu on paraku oluliselt suurem kui huvi nendega töötamise vastu,» märkis poisi ema väljaandele antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles