Kaheksa märki, mis annavad aimu pesumasina loetud elupäevadest

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesumasin.
Pesumasin. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Kvaliteetne pesumasin teenib majapidamist aastaid. Kuidas aga aru saada, et pesumasina elupäevad on loetud ning on aeg uus muretseda? 

Uue pesumasina ostmise järel tuleb jälgida tähelepanelikult selle tehnilist olukorda ning kasutada katlakivi eemaldajaid, vahendab LG Electronics Eesti. Niipea, kui on märgata tehnilisi probleeme, tuleb need esimesel võimalusel parandada või masinale hooldus teha, et ükski teine masina osa kahjustada ei saaks.

Lekked

Lekkiv vesi tähendab, et pesumasinal on tõsine tehniline probleem. Vesi võib masinast lekkida näiteks siis, kui sõltumata pesu kogusest trumlis, kasutab masin tavalise koguse vett. Selline viga on iseloomulik vanematele masinatele. Probleemi lahendamiseks tuleb pöörata tähelepanu sellele, kui palju pesu trumlisse pandud on – sinna peab jääma ruumi väänamisprotsessiks. Probleemi jätkumise korral tuleks kontrollida pesumasina tagust voolikukinnitust.

Müra

Ideaalis võiks ainus pesumasinast kostuv heli olla märguanne pesemisprotsessi lõppemisest. Kui aga masin praktiliselt põrkab omal kohal, vaatamata režiimile, siis peaks uurima kas pesumasina jalad ikka tasakaalus on. Kui see ei vähenda müra ja liikumist, võib viga peituda mootoriarmatuuris või trumlis. Enne pesumasina parandusse viimist, oleks mõistlik uurida selle maksumust. Sageli võib uue masina ostmine osutuda oluliselt soodsamaks.

Haisevad riided

Kui riietel on pärast pesu kopituslõhn, võib see tähendada, et pesumasina isepuhastusfunktsioon ei tööta korralikult. Kopituslõhn võib anda aimu hallitusest masina seintel. Enne kui kiirustad uut masinat ostma, tee olemasolevale pesumasinale põhjalik puhastus – puhasta pesuvahendi sahtel ning eemalda kogu mustus, mis on kogunenud kummitihendi vahele.

Vanus

Mida vanemaks pesumasin saab, seda rohkem võib hakata esinema tehnilisi probleeme ning seda kallimaks muutuvad varuosad. Oluline on ka see, et uuemad pesumasinad kasutavad oluliselt vähem elektrit ja vett ning neil on lühem pesu- ja loputustsükkel kui vanematel masinatel.

Uued moodsad funktsioonid

Pesumasina pesutsüklite juhtimine ei ole enam unistus, vaid reaalsus. Tänapäeval on võimalik laadida nutitelefonile uusi pesuprogramme ning saada isegi telefonile teavitusi pestud pesu kohta. 

Suured elektri- ja veearved

Tänu moodsale tehnoloogiale võib kaasaegsete pesumasinate vee- ja energiatarbimine olla tänapäeval kordades madalam, vähendades ühtlasi ka pesumasina ülalpidamiskulusid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles