Fotod: lihtne neljaliikmeline pere ehitas maja pangalaenuta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kodulaenuga ei seo end keegi meelsasti, aga ühel lihtsal perekonnal õnnestus seda teed vältida õige ebahariliku meetodiga.

Jocelynil ja Jarvisel oli kaks aastat tagasi võlgu kogunenud peaaegu 100 000 euro ulatuses, kuid kuklas tiksus igatsus oma kodu järele. Niisiis otsustasid nad tegutseda, vahendab Treehugger.

Esmalt võeti kõik oma kulutused väga range kontrolli alla: osteti vaid kasutatud asju, liiguti palju jala, loobuti mitmest kulukast meelelahutusest ja nii edasi. 

Foto: treehugger.com

Kuid et samal ajal hakkas perre sündima esimene laps, oli selge, et vaja on ka oma kodu. Niisiis otsustas paar ehitada soodsate vahenditega valmis minimaja. 

Selles elavad nad tänaseni ning mahuvad sinna ära ka neljaliikmelise perena. Kuna minimaja püstitamine on odav, pole paar pidanud selle jaoks sentigi laenu võtma, kõik on tehtud jooksvalt ja läbimõeldud säästmisest ülejäänud rahaga. 

Foto: treehugger.com

Säästuprogramm aitas neil ka 20 kuuga vabaneda tekkinud võlast. Tänaseks elab pere seega täiesti laenuvaba elu oma isiklikus kodus. Kui maja neile tulevikus väikseks peaks jääma, on seda võimalik vähehaaval laiendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles