Galerii: oma veinikeldri ja ainulaadse arhitektuuriga Harjumaa villa ootab uut omanikku

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pirita jõe ürgoru maastikukaitsealal asuv Villa Klosterhof on Eesti mastaabis kahtlemata üks ainulaadsemaid. 

Tallinnas Kloostrimetsas asuv villa on klassikalise joone ja suursuguse ilmega. Krundil asetsevate hoonete arhitektiks on Allan Strus ning villa sisekujundajaks Merle Eek. Krundil ja seda ümbritseval alal on aga kõrghaljastus, mis sobib ideaalselt ümbritseva keskkonnaga.

Maja- ja garaažiesine on kaetud kiviparketiga, aias kasvavad igihaljad elupuud, mägimännid, dekoratiivkuused, mõned rododendrod ja roniroosid. Kinnistult leiab ka ühe ruumika garaaži, mis mahutab ühtekokku kuni kolm väiksemat sõiduautot. Parkida on võimalik ka avaral kiviplaatidega kaetud majaesisel.

Majas on sisseehitatud kõrgekvaliteediline Itaalia köögimööbel, Siemensi köögitehnika ning eritellimustööna paigaldatud Itaalia ja Eesti päritolu garderoobid. Luksust ja glamuuri on siin igaljuhul jalaga segada. 

Sanitaartehnika ja tualettruumide sisustus on aga kas Inglise päritolu või Villeroy & Bochi meistritöö. Saunaruumides on kasutatud Valentino keraamilisi plaate ning villa seintest võib leida sisseehitatud Bose tehnikal tugineva helisüsteemi. Krundil asub lisaks ka eraldi terrass koos välikamina ja varjualusega, on ka isiklik veinikelder ja raamatukogu. 

Uuri veidi enam Pirital asuva pärli kohta SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles