Lapsehoidja: lastel ei tohiks kodus olla eraldi mängutuba (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Eestis on üha trendikam panna kõik lapsed ühte tuppa magama, jättes neile seeläbi võimaluse mängutoaks - toaks, kus käiakse ainult mängimas. Üks lapsehoidja ütleb, et see on väga halb lahendus.

Uut kodu sisustavad noored lapsevanemad räägivad tihti õhinaga, kuidas neil on kusagile elutoa lähedusse sisustatud mängutuba, sest siis on lapsed sealsamas, kus täiskasvanudki, kuid kõik mänguasjad püsivad eraldi ruumis nelja seina vahel.

Tegelikult, ütleb lapsehoidja Wendy Herman portaalis Realtor, on see väga halb idee. Sest kuigi vanematele lähedal, on mängutuppa paigutatud laps ikkagi ülejäänud perest isoleeritud. 

«Kodus veedetud aeg peaks lastega peres kuuluma sideme hoidmiseks ja tugevdamiseks. Kui laps on saadetud teistest eemale mängutuppa, jääb see side nõrgaks,» ütleb ta.

Samuti kipub mängutuba meelitama ületarbimisele, sest sinna saab lükata märksa suurema kuhja mänguasju kui mahuks ruumi, mis mõeldud ka lastele magamiseks. Nii juhtub tihti, et mängutoa kultuurikihtides leidub lelusid, millega keegi aastaid mänginud pole.

Niisiis oleks arukaim lahendus siiski lapsed oma leludega ühte tuppa paigutada. Ja seni, kuni lapsed veel soovivad, tuleks neil lasta oma mänguasjadega mängida elutoas, kus viibib ülejäänud perekond. Tulevikus, kui lastega on loodud hea ja usalduslik suhe, sa veel tänad ennast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles