Eesti põrandad on jõudnud Hollywoodi staari Robert Downey jr koju (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr. Foto: © Vince Flores/UK Press/Press Association Images/Scanpix

Eesti taustaga ja maailmas ainulaadsete puitpõrandate valmistaja Bole toodang on jõudnud viimaks üle ookeani. Puu tüve kuju järgivaid põrandaid tootval ettevõttel on au kaunistada Robert Downey jr põrandaid. 

Bole on 2010. aastal loodud Eesti ettevõte, mille südameasjaks on loodusliku joonega põrandate tootmine. Ettevõtte unikaalne ja patenteeritud tootmistehnoloogia võimaldab toota põranda- ja terrassilaudu, mööblit ning muid sisekujunduselemente. 

Bole'i eesmärk on planke võimalikult vähe lõigata, et puitu nii palju kui võimalik ära kasutada. Iga plank sobitatakse arvutiprogrammi abil täpselt kõrvaloleva planguga. Puiduna kasutatakse tamme, saart, kirssi, pähklit ja termosaart. 

«Oleme teinud hulgaliselt prestiižseid ning nimekaid projekte, sealhulgas näiteks Apple’i tippjuhi California villa, mainekad rahvusvahelised hotelliketid Sheraton ja Marriott, maailma saja parima disainhotelli hulka valitud Nira Monata Itaalias, hinnatud moedisaineri Paul Smith disainipood Londonis. Lisaks kaunistavad Bole põrandad paljude riigijuhtide, kunstnike ja tippatleetide kodusid nii Eestis kui ka mujal maailmas,» rääkis Bole OÜ turundusjuht Rebecca Andreas.

 

#curv8 #bolefloor #interior #oak #flooring #natural

A post shared by Bole (@bole_line) on

Robert Downey juuniori Hamptonis asuvasse kodumajja loodud Bole põrandatele saab aga pilgu peale heita mainekas ajakirjas Architectural Digest. Väljaandele antud intervjuus tutvustab maailmakuulus disainer Joe Nahem lähemalt Downey kodu saamisloost. Nimekas disainer avab lähemalt oma inspiratsiooni ja sisustusvalikute tagamaad.

«Teeme igapäevaselt koostööd tippdisainerite ja arhitektidega, kelles reeglina äratab huvi see, millised uued võimalused avanevad Bole disaini kasutades, aga neile avaldab muljet ka meie keskkonnasäästlikkus. Bole toodangu teeb eriliseks looduse vaba joone ja disaini toomine põrandatesse. Miks üritada mahtuda inimese seatud raamidesse, lõigates puitu sirgeks, kui ta on oma olemuselt midagi muud? Loodus ei mahu karpi, mille servad on ühepikkused, sirged ja paralleelsed. Küll aga pakub loodus unikaalsust ja isikupära, just seda meie põrandad väljendavadki: loomulikkust ja looduslikkust,» märkis Andreas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles