Fotod: neljaliikmeline pere on ühe aknaga kööktuppa rajanud kodu (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.contemporist.com

Neljaliikmeline pere ja tilluke, kõigest ühe aknata elamispind - kõlab nagu retsept ebaõnnestumisele, kas pole? Aga hea silma ja suurepäraste oskustega annab igast pinnast kujundada suurepärase kodu.

See Pariisis asuv kortermaja oli vanasti garaaž, mis tähendab, et kõik selle maja elamispinnad on väga omapärase ja ebatüüpilise planeeringuga ning küllaltki raskesti sisustatavad juba iseenesest.

Kui lisada kompotti veel fakt, et ühte sellisesse kõigest ühe aknaga varustatud stuudiokorterisse tuli ära mahutada kahe lapsega perekond, läheb asi õige huvitavaks.

Foto: www.contemporist.com

Atelier Pelpelli sisekujundajad Céline Pelcé ja Géraud Pellottiero võtsid väljakutse vastu ja tulid sellega ka suurepäraselt toime. 

Tänu kõigest ühele aknale, mis on õnneks terve otsaseina suurune, oli selge, et igale lisanduvale ruumile tuleb luua klaassein, sest vastasel juhul jääksid need päevavalguseta koobasteks. 

Foto: www.contemporist.com

Nii sündiski, et kõige aknapoolsemasse külge kujundati elutuba ja suure saarega kööginurk ning sellest tahapoole jäävad osaliselt klaasist seintega magamistoad. 

Lastele eraldatud osa jaguneb omakorda kaheks: niiöelda alumisel korrusel on elu- ja mänguala, lae all aga magamislavats. 

Foto: www.contemporist.com

Tänu väga nutikatele lahendustele pole hoolimata korteri väikesest pinnast ja ühest aknast neljaliikmelisel perel puudus ei ruumist ega ka privaatsusest - siseaknaid on vajadusel võimalik eesriidega katta.

Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles