Majaomanik valib kodule uue omaniku poliitiliste eelistuste järgi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Selgub, et kinnisvara soetamisel võib takistusi kerkida üsna ootamatust kohast: näiteks valib üks majaomanik oma kodule ostja tolle poliitilistest eelistustest lähtuvalt.

Üks koduomanik Sacramonetos Californias ütleb selge sõnaga, et kui tema maja ostust huvitatu on president Trumpi toetaja, pole neil millestki rääkida - sellisele inimesele ta oma kodu ei müü, vahendab Fox News.

Naise maakler Elizabeth Weintraub ütleb, et tal on kohustus sellest tingimusest teavitada kõiki, kes kodu vaatama tulevad, kuid ta tunnistab, et on küllalt ebaselge, kuidas ta peaks kindlaks tegema potentsiaalse ostja poliitilised eelistused.

«Muidugi ma võin küsida, kelle poolt ta hääletas, aga keegi ei ole kohustatud meile tõest vastust andma või üldse vastama,» sõnab ta.

Maja on kuuldavasti aastakümneid sama pere käes olnud ja seetõttu on müüjale äärmiselt oluline, kes sinna järgmiseks kolib - ta tahab, et ostja poliitilised vaated klapiksid tema omadega.

Paraku ütlevad nii mõnedki advokaadid, et säärane nõue pole seaduslik: tegemist on diskrimineerimisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles