Tähelepanu: kevadine lumi tassi kindlasti kasvuhoonesse

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Hiljuti sadas üle Eesti maha suurem kogus lund. Kui oled aiapidaja ja kasvuhooneomanik, ära lase sellel kindlasti niisama ära sulada: vii see kasvuhoonesse!

Miks nii? Vanad kogenud aiapidajad teavad rääkida, et see valmistab mullapinna suurepäraselt kevadisteks istutustöödeks ette. 

Reili, kel aiapidamiskogemust enam kui 30 aastat, on igal kevadel kasvuhoonesse tublisti lund kühveldanud. 

«Ma ei tea, kas see kuidagi teaduslikult tõestatud on, aga juba minu vanaisa tegi nii. Öeldakse, et lumi ja lumesulavesi on mullale väetiseks,» sõnab ta.

Kui kasvuhoones sulaval lumel ka muud kasutegurit pole, siis mullapinda niisutab ta päris kindlasti. Sagedasti on aednikud hädas sellega, et istutamis- ja külvamisperioodiks on kasvuhoones muld tuhkkuiv. Mullale veetud lumi aitab seda muret vältida.

Samuti pika aednikukogemusega Tiiu teab, et kuuldavasti pole lumesulavees siiski väetisega konkureerival hulgal kasulikku kraami pole, kuid pisut enam kui kaevuvees seal toitaineid siiski on. 

«Mina tassin lund kasvuhoonesse aga peamiselt siiski sel põhjusel, et siis on mugavam istutada, muld on märg ja samas jääb kastmise vaev ära,» ütleb Tiiu.

Nii et kel aiad veel lund täis, tasub tegutsema asuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles