Fotod: maja, mis ehitatud täielikult lammutamisele määratud kodudest

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: dezeen.com

Hakkaja arhitekt käis mööda lammutusplatse, korjas kokku lammutatavate majade korraliku ehitusmaterjali ja ehitas sellest suvekodu.

Arhitekt Les Eerkes pidi maja ehitama küllalt piiratud eelarvega, niisiis käis ta mööda ehitusplatse, kus enne uue maja ehitamist vana maja maha lammutati. Ta korjas kokku kogu kasutatava ehitusmaterjali ja mööbli ning kasutas selle ära suvekodu ehitamiseks, vahendab Dezeen.

Nii sai mees tasuta köögikapid, puupliidi ja puidust trepi. Ka mitmed aknad ja hulgaliselt ehitusmaterjale tuli sellistelt platsidelt, näiteks hunnik vineeri.

Foto: dezeen.com

Vineeri kasutas ta maja eksterjööris, töödeldes seda puidu põletamise tehnikaga, mis muudab puidu pinna ilmastikule väga vastupidavaks. Samuti sobitus vineer sel moel paremini ümbritseva keskkonnaga. 

Ka maja sisustamiseks leidis mees nii mõndagi teiselt ringilt, isegi suur hulk toataimedest on majja hangitud just sel moel. 

Foto: dezeen.com

Mõistagi polnud päris kõike võimalik taaskasutada, maja põhikonstruktsioonid on siiski kohapeal valmistatud ja uued. 

Maja kõige silmapaistvam ruum on kahtlemata magamistuba, kust avaneb hämmastav vaade otse puulatvadele. 

Foto: dezeen.com

Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles