Ettevaatust: väldi kodus jubedat mööbliga seotud õnnetust

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Veebis ringleb hirmutav video, mis teeb suurepäraselt selgeks, miks tuleb tagada, et mööbel oleks igas laste või loomadega majapidamises korralikult seinte külge kinnitatud. 

Portaalist ViralHog levima hakanud videost on näha, kuidas väike laps mängib elutoas kummutiga, mis ei ole seina külge kinnitatud. Ükshaaval tõmbab ta lahti kõik kummuti sahtlid ja vajutab siis ühe lahtise sahtli servale. Kummut läheb tasakaalust välja ja vajub lapsele peale.

Selles videos pääseb laps vaid ehmatusega, kuid sarnaste õnnetuste tagajärjel on mitmed lapsed ka elu kaotanud. Nii näiteks on mööblihiid IKEA olnud sunnitud oma klientidele korduvalt meenutama, et nad neilt ostetud kummutid seina külge kruviks, sest vastasel juhul võivad need avatud sahtlitega kergesti ümber kukkuda.

Kõige kukkumisaltimad ongi kummutid, kuid sama ohtlikud on ka kapid, raamaturiiulid ja kõik kõrgemad mööbliesemed, mis ei ole korralikult seina külge kinnitatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles