Tee ise: meisterda aeda kasulikele putukatele eluliselt oluline ese

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriti võimas putukahotell. Foto on illustreeriv.
Eriti võimas putukahotell. Foto on illustreeriv. Foto: pixabay.com

Selleks, et elu aias edeneks, ei tohi seda vastupidiselt levima kippuvale arvamusele putukatest tühjaks teha. Kasulikke putukaid tuleb iga hinna eest paigal hoida ja seda saad teha ühe lihtsa projekti abil.

Nimelt tuleks oma aeda rajada putukahotell või mitu: see on keskkond, kus putukatel on mõnus elada ja peavarju leida. Lisaks sellele, et see on kasulik aiale, sobib see suurepäraselt lastega pere isetegevusprojektiks, sest õpetab lastele nii mõndagi looduse kohta, kirjutab portaal Little Things.

Foto: www.flickr.com

Tee nii!

  • Ehita puidust hotellile meelepärane karkass: see võib olla majakujuline, aga ka lihtne ruut või ristkülik. Jaga sisu lahtriteks.
  • Kata karkassi üks külg kanavõrguga. Kinnita see naeltega.
  • Täida hotell looduslike materjalidega: selleks sobivad puukoor, käbid, samblikud, multš, oksarisu, kivitükid, näiteks ka tellisejupid.
  • Kata hotelli teine külg kanavõrguga.
  • Viimistle: viimistlemisel võiksid kasutada loodussõbralikke materjale.

Paiguta valminud hotell aianurka, kus putukatel oleks mugav segamatult toimetada. Samas vali koht sedasi, et lapsed seda soovi korral vaadelda saaksid. 

Tellistega putukahotell.
Tellistega putukahotell. Foto: pixabay.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles