Eesti inimesed on nõus uusarenduse nimel ka kehvemasse asukohta kolima (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusarendus Tallinnas.
Uusarendus Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Märtsikuu Tallinna korteriturg oli väga aktiivne: müüdi 825 korterit, mis on 6,2 protsenti enam kui veebruaris. Põhirõhk on uusarendustel.

Paralleele võib siin tõmmata uute autode müügiga: kui viis aastat tagasi moodustasid peamise osa tänavapildist veel kasutatud autod, siis nüüd on need asendunud uutega, ütleb 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter. 

«Kinnisvaraga on sama – paljud inimesed on nõus ka kehvemasse asukohta kolima, peaasi, et pind oleks uus,» räägib Vahter ja lisab, et uue korteri kasuks räägibki palju tegureid garantiist parema ehituskvaliteedini.

«Euroopa Liidu rahapoliitika selgelt soodustab inflatsiooni, laenamist ja kulutamist ning need, kes koguvad ja hoiavad raha pangas, saavad paratamatult kahjumit. Kuigi võib tunduda, et kinnisvara on praegu kallis, siis on ostes igakuine tasu ikkagi väiksem kui üürides,» lisab Vahter.

Vahter leiab, et kui 20ndates eluaastates võib ju tõesti muretult elus kohta otsida ja elamispinda üürida, siis pikas plaanis ei soovita ta täiesti varatuna Eesti Vabariigi pensionisüsteemile lootma jääda. Tagala kindlustamiseks ongi hea variant kinnisvarasse investeerimine.

Märtsis tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1194 ostu-müügitehingut. Kalleim korter müüdi 550 000 ning odavaim 2000 euroga. 

Märtsis müüdi Tallinnas 33 hoonestatud elamumaa krunti, mis on kümne võrra enam kui varasemal kuul. Kalleim maja müüdi 620 000 ning soodsaim 2000 euro eest.

Möödunud kuul müüdi 11 elamumaa krunti, mis on kahe võrra enam kui veebruaris. kalleim krunt maksis 350 000 ning odavaim 3221 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles