Eestlased kindlustavad usinalt pensionipõlve kinnisvara abil

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja Tallinnas.
Kortermaja Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Kinnisvarafirma Liidu (EKFL) tegevdirektori Tõnis Rüütli sõnul on Eesti rahvas jätkuvalt nii-öelda kinnisvara usku. Põhjuseks veel rekordiliselt madalad intressimäärad ja usu kaotamine väärtpaberiturusse.

«Innukalt jätkub oma säästude investeerimine uude «pensionisambasse», ehk lisaks oma eluasemele korteri soetamine, mida üürile anda. Sellest tulenesid ka uued hinnarekordid,» ütleb Rüütel.

Kinnisvara hinnatõus on jätkunud võrreldes aastatagusega ning ulatus 5,5 protsendini, vahendab City24. «Vedavaks mootoriks Tallinnas on tehingud uute korteritega. Samas üürihinnad on stabiliseerunud,» ütleb Rüütel.

«Kaubanduspindu tuleb lähiajal juurde tulemas Porto Franco, T1, Ülemiste keskuse vahetus läheduses, võimalik, et ka Tallinn City Lasnamäe saab hoo sisse. Rääkimata sellest, et Tallinna Kaubamaja on fundamentaalselt uuenemas. Lisaks tuleb silmas pidada  internetikaubanduse jõudsat  kasvu.  Riskide kriitiline hindamine on omal kohal,» lisab liidu juht.

«Büroopindade turgu ähvardab ülepakkumine. Ilma teevad uued arendused, sest järjest enam pööratakse tähelepanu parematele töötingimustele,» ütleb Tõnis Rüütel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles