Eesti suurim ehitusmess on varasemast rahvusvahelisem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Näituste AS

4.-7. aprillini toimub Eesti Näituste messikeskuses ehitusmess Eesti ehitab 2018, mis on varasematest aastatest rahvusvahelisem. Eksponente on messil sel aastal koguni 12 riigist.

Ligi 250 ehitamisega ja ehitusmaterjalidega seotud ettevõtetet, mis messil oma ehituslahendusi ja - materjale tutvustavad,  on pärit  Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Poolast, Saksamaalt, Valgevenest, Sveitsist, Tšehhist, Ukrainast, Belgiast, Itaaliast.

„Mujalt riikidest pärit eksponentide suur huvi peegeldab seda, et ehkki meie ehitusmahud pole võrreldavad suurriikidega, on meie ehitusettevõtjad paistnud silma valmisolekuga kasutada uusi ehitusmaterjale- ja lahendusi,“ ütles  messi Eesti Ehitab projektijuht Epp Sultsmann.

Näiteks Airobot OÜ toob messile äsja turule jõudnud ning Eestis välja arendatud soojustagastusega elamuventilatsiooniseadmed. Airvitamin Grupp OÜ tutvustab messil uudseid soojuskiirgurite lahendusi koju ja tööstuslikesse tingimustessse. Ahjusepad OÜ tutvustab uusi nurgaklaasiga disainahjusid ja pelletkaminat, millel on  sisseehitatud Wi-Fi moodul, mis võimaldab seadme ühendada koduvõrguga või nutiseadmega. Eko Invest SIA toob messile näha uued klaasverandade ja terrassiklaaside mudelid.

Samuti saavad messikülalised praktilistes töötubades küsida nõu otse spetsialistidelt, ning seminaridel teada suundadest ehitusega seotud erinevates valdkondades.

Selleaastane Eesti Ehitab messi teabeprogramm keskendub Eesti ehitusturu arengusuundadele EV 100 lävepakul. Ka kulmineeruvad messil mitmed EV100 juubeliaasta konkursid: messil kuulutatakse välja Aasta Katus, Aasta Tehasemaja ning saab ülevaate äsja lõppenud konkursi  Aasta Betoonehitis parimatest töödest.

Copy
Tagasi üles