Kaks väga kulukat viga, mida inimesed kodu müümise eel teevad (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Müümiseelses tuhinas tahavad koduomanikud teha kõik, et kinnisvara kiiresti uue omaniku kätesse jõuaks. Tihtipeale tehakse selle suure õhinaga ka paar rumalat ja kulukat viga.

Väga levinud on arusaam, et mida rohkem üles vuntsitud kinnisvara on, seda kiiremini see kaubaks läheb. Enamasti ei pea see aga paika, kirjutab kinnisvaraportaal Realtor. Teadlik ostja vaatab mööda kosmeetilistest puudustest, aga ka parandustest. Niisiis oleks mõistlik kahe järgneva punkti pealt oma raha kokku hoida.

1. Väikesed parandustööd

Värviparandused, põrandate üleviimistlemine ja kõik muud taolised tööd ei anna kinnisvara väärtusele suurt midagi juurde, aga tekitab ostjas kahtlusi, kas sa üritad nende kosmeetiliste parandustega tema eest äkki mingeid suuremaid puudusi varjata. Pealegi, kui lüüa kogu elamise peale kokku, kui palju sääraste kasutute remonditööde peale raha kulub, võid avastada, et summa on uskumatult suur.

2. Vannitoad ja köögid

Sageli võtavad koduomanikud müügi eel ette põhjaliku remondi köögis või vannitoas või suisa mõlemas. Teada on, et nende ruumide remont on kodu kulukaim, nii et soodsalt siin läbi ajada ei õnnestu. Aga värskelt oma maitse järgi tehtud remont võib müües hoopis takistuseks saada: see tõstab korteri hinda, aga ostja on hinnatõusuga nõus vaid juhul, kui tehtud remont tõesti tema maitse järgi on. Vastasel juhul eelistaks ta osta remontivajava köögi ja vannitoaga kodu. Summa, mis sellele parandustööle kulutad, on kahtlemata ebamõistlikult suur.

Niisiis tuleks enne iga müügieelset remonttööd väga hoolega kaaluda, kas saadav kasu on kuluva rahaga ikka tasakaalus. Enamasti ei ole: kõige arukam on kodu müüa sellises seisus nagu ta hetkel on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles