Toiduhügieeni spetsialist: kanaliha tuleb paigutada külmiku alumisele korrusele

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanafilee.
Kanafilee. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kanaliha puhul tuleb jälgida selle asetust külmkapis. Ülemistele korrustele paigutatud liha võib teha karuteene inimesele ja tema tervisele, vahendab countryliving.com.

Hõrk ja tervislik kanaliha võiks idee poolest iga inimese külmkapis olemas olla. Küll aga tuleb hoolikalt valida, kuhu see oma külmkapis paigutada.

Toiduhügieeni spetsialist Many Sacheri sõnul ei pööra inimesed tihtipeale pärast poeskäiku erilist tähelepanu toiduainete paigutusele külmkapis. «Inimesed kiirustavad ja panevad asjad külmkappi nii, kuidas juhtub,» märkis Sacher.

Spetsialist paneb inimestele südamele: ärge paigutage kanaliha külmkapi ülemistele korrustele. Samuti ei tohiks toores liha asetada ka katmata valmistoidu kõrvale. Kanalihast nõrguvad mahlad võivad kokkupuutel teiste toiduainetega põhjustada nimelt ristsaastumise ohtu, mis omakorda võib kaasa tuua ebameeldiva soolenakkuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles