Väga soodne ja lihtne nipp kütteta kasvuhoone soojendamiseks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kuna kevad tänavu kuidagi tulla ei taha, kulub aiasõpradele ära igasugune hüva nõu, kuidas kasvuhoone taimede kasvatamiseks siiski piisavalt soojaks saada.

Üheks väga heaks lahenduseks on siinkohal mullikile - see tuleb odavalt kätte ja ei nõua mingite küttekehade hankimist ega paigaldamist, kütmisest endast rääkimata, kirjutab Gardeners World.

Mingit keerulist kunsti kile kasutamisega ei ole: tuleb oma kasvuhoone ära mõõta ja teha arvutused, kui palju kilet hankida tuleb. Mullikilet võib saada näiteks pakkematerjale müütavatest kauplustest.

Siis tuleb leida kile kinnitamiseks sobiv meetod: klambrid, teip või mingi kolmas lahendus. Ja seejärel kile lihtsalt paika panna. Voodertatakse kogu kasvuhoone. 

Oma tarbeks kasvuhoones peamiselt tomateid kasvatavad Rein ja Leili on mullikile-meetodit paaril viimasel kevadel kasutanud ja kiidavad väga. «Jääb ära hulga muret öökülmade ja jahedate päevade pärast,» ütleb Rein. 

Kasvuhoonesse küttekeha paigaldamiseks pole neil raha ega aega, mullikile on aga väga taskukohane alternatiiv, mis toimib pealegi tõhusalt.

Selliselt voodertatuna võib kasvuhoone julgelt ka juunini või kauemgi seista. Kuuldavasti on neid, kes kilet enne ei eemalda, kui päike selle ära sööb, see tähendab, et see jääbki kasvuhoonesse vähemalt kogu hooajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles