Päästeameti video: kuidas muuta kodune veesilm ohutuks

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet pöörab talgupäeval tähelepanu kodukandi veekogude turvalisusele.
Päästeamet pöörab talgupäeval tähelepanu kodukandi veekogude turvalisusele. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tänavuse «Teeme Ära» talgupäevani on jäänud kolm nädalat ja Päästeamet pöörab talgupäeval tähelepanu kodukandi veekogude turvalisusele.

Elukeskkonna kujundamisel on ohutus esmatähtis. Talgukevad on õige aeg oma kodu ümbrus korda teha ning ennetavad meetmed varakult kasutusele võtta.

Õnnetusjuhtumite vähendamiseks kutsutakse «Teeme Ära» talgupäeva raames üles rajama veekogude juurde turvaaedu. Tänavune talgukevad on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ning kutsub osalejaid värvima kodukanti kihelkonnavärvidesse, nii saab ka turvaaia katta kodukandi värvidega.

«Igal aastal suureneb nende õnnetuste arv, kus inimesed kukuvad kraavidesse, kaevudesse, tiikidesse, basseinidesse või teistesse väiksematesse veekogudesse. Eelmisel aastal moodustasid sellised vette kukkumised 60 protsenti uppumistest,» sõnas Päästeameti ennetustöö osakonna veeohutuse ekspert Mikko Virkala. Sellel aastal on veeõnnetustes elu kaotanud 12 inimest, kurval kombel on uppunute seas ka üks laps.

Tänavune aasta on eriline, kuna lisaks kevadisele «Teeme Ära» talgupäevale 5. mail, toimub 15. septembril ka Maailmakoristuspäev. Päästeamet kutsub turvalisuse oma südameasjaks võtnud organisatsioone üles sellega liituma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles