IKEA kutsub tagasi ohtlikud gaasipliidid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA gaasipliit.
IKEA gaasipliit. Foto: Ikea

Rootsi mööbligigant kutsub tagasi enne tänavust 1. jaanuari soetatud ELDSLÅGA-nimelised gaasipliidid.

22 Euroopa riigis müügiloleva ELDSLÅGA-nimeliste gaasipliitide taga olevat inimlik eksitus - nimelt on pliitidesse paigaldatud vale gaasipõleti, millest erituv vingugaasi hulk ületab Euroopa Liidus lubatut. Gaasipliidid otsest ohtu ei kujuta, ent ennetuslikel eesmärkidel palub IKEA inimestel esimesel võimalusel oma regiooni edasimüüja poole pöörduda või mõni asjatundjast tehnik koju kutsuda. Ka võrdlemisi väike hulk gaasi võib inimese, eriti laste, tervisele pikemas perspektiivis ohtlikuks kujuneda.

Rootsi ettevõtte paneb inimestele südamele, et nad lõpetaks senikaua gaasipliitide ülal paremas ääres olevate gaasiplaatide kasutamise. 

Mööbligigant vabandab võimalike ebameeldivuste pärast ning lubab teha kõik endast sõltuva, et inimeste ooteaeg jääks võimalikult lühikeseks. Gaasipliitide parandamine on tasuta ning eraldi ostukviitungit ei nõuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles