Mupo manitseb: ka väikesemahuliste ehitustööde puhul tuleb taotleda vastav luba (6)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka väiksemate remonditööde puhul tuleb luba muretseda.
Ka väiksemate remonditööde puhul tuleb luba muretseda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuna soojade ilmade ja puhkuste lähenemisega on paljudel majaomanikel plaan ehitustöödega algust teha, juhib Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet tähelepanu vastavate lubade taotlemisele.

Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet soovitab enne kevadiste remondi- või ümberkorraldustööde algust kindlasti üle vaadata toimingutega seonduv juriidiline pool. Ka paljude üsna väikesemahuliste tööde, näiteks hoone soojustamise või katuse vahetamise, puhul tuleb muretseda vastav luba, mille taotlemine käib läbi ehitusregistri. 

Millist luba igal konkreetsel juhul vaja läheb, saab vaadata täpsemalt Riigi Teataja ehitusseadustiku lisa 1 tabelist

Tutvu põhjalikuma tabeliga Riigi Teataja veebilehel.
Tutvu põhjalikuma tabeliga Riigi Teataja veebilehel. Foto: Mupo

«Paljud inimesed ei ole teadlikud, et vastavalt ehitusseadustikule on ka väiksemamahuliste tööde puhul vajalik vastav luba. Samad nõuded kehtivad ka kortermajade puhul. Luba ei ole vaja, kui tegemist on kuni 20-ruutmeetri suuruse elamu teenindamiseks vajaliku hoonega,» selgitas mupo ehitusjärelevalvega tegeleva menetluse ja piirkonnatöö osakonna peainspektor Andreas-Hannes Tamm. Kõikvõimalike kõhkluste puhul soovitab Tamm pidada nõu kas Tallinna Linnaplaneerimise Ameti või Munitsipaalpolitsei ehitusmenetluse inspektoriga.

Ainuüksi 2017 aasta jooksul alustas Mupo 109 väärteomenetlust ebaseadusliku ehitamise kohta, millest umbes üle poolte on lõppenud rahalise karistusega.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles