Ajalugu müügiks: II maailmasõja veterani maja müüdi selle originaalhinnast tuhat korda kallimalt

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veterani maja.
Veterani maja. Foto: domain.com.au

II maailmasõja veterani maja müüdi oksjonil pea tuhat korda kallimalt kui 60 aastat tagasi.

Omal ajal 675 naela ehk ligikaudu 767 euro eest soetatud maja nimel läks Austraalias peetud oksjonil üsna tuliseks võitluseks. Enapakkumisele registreerunud kolm huvilist pidid lausa 30 korda üksteise summasid ületama, et selgitada välja enampakkumise võitja.

Võitjaks osutus paar, kelle pakkumine ületas maja esialgse hinna peaaegu tuhandekordselt ning oli nõus ajaloolise pärli eest 772 343 eurot välja käima. Ka oksjonipidaja ja maja vahendanud maakler ei osanud niivõrd meeleolukat oksjonit oodata, vahendab domain.com.au.

Veterani maja.
Veterani maja. Foto: domain.com.au

1950. aastal ehitatud maja on selle kerkimisest saati muutumatuna püsinud. Maja on justkui omaette muuseum - kõik seadmed, nõud ja ka mööbel on 1950. aastatest pärit, luues igati ajastutruu atmosfääri. Majas on muuseas säilinud ka selle endise omaniku, II maailmasõja veterani, sõjaaegsed esemed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles