Neli halba kodust harjumust, millest loobumine aitab kõvasti raha säästa

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Endale märkamatult võivad sinu kodused harjumused kulutada hulganisti raha. Seda isegi juhul, kui sa ise arvad, et hoopis säästad tublisti.

Portaal ApartmentTherapy ja ajakiri Glamour on pannud kirja mõned punktid, kus harjumused, mis võivad pealtnäha isegi säästlikud tunduda, tegelikult arutult meie rahakotti tühjendavad.

Allahindlustel ostlemine

Kuigi sulle võib allahindlustel ostlemine tunduda väga säästliku lähenemisena, on tõde see, et soodsad hinnad panevad meid kokku ostma asju, mida meil tegelikult kas üldse või vähemasti lähemas tulevikus vaja ei lähe. Nii paned selliste igaks juhuks ostetud esemete alla kinni hulga raha ja võimalik, et sa ei kasuta neid asju kunagi.

Toidu riknema laskmine

See on suures osas seotud viitsimatusega planeerida nädalamenüüd. Kui iga päev või isegi iga toidukorra eel on vaja mõelda, mida seekord süüa, poes käiakse vaat et mitu korda päevas, juhtub kergesti, et külmkappi kuhjub toitu, mida keegi ära ei söö. Lõpuks tuleb see minema visata. Planeeri oma söögikorrad vähemasti mõne päeva võrra ette ja osta toitu vajaminevas koguses. 

Tuntud nimede eelistamine

Olgu tegemist puhastusvahendite, toidu või millega iganes: tuntud nimi maksab kindlasti rohkem, aga see ei tähenda, et selle raha eest päriselt paremat kvaliteeti saad. Eriti toidu puhul on tihti nii tervisesõbralikum kui soodsam eelistada tundmatu kodumaise tootja soodsamat alternatiivi kui vabrikutoodangut.

Pudelivesi

Masendavalt suur hulk eestlasi on veendunud, et nende kodune kraanivesi juua ei kõlba. Niisiis ostetakse vett pudelite ja kanistritega poest. Vähe sellest, et see kurnab su rahakotti, on säärane mõistusevastane plastpakendite tarbimine looduse suhtes lihtsalt kuritegelik. Ole mõistlik. Joo kraanivett!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles