Teeme ise: kaks kiiret marinaadiretsepti viimase minuti volbrigrilliks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Täna tähistatakse volbriööd ja paljud nõiad armastavad sel puhul grilli teha. Kust aga viimasel hetkel head ning hästi toimivad marinaadiretseptid leida? Aitame!

Kana jogurtimarinaadis

Vaja läheb:

kuus kanakintsu
tops maitsestamata jogurtit
1 spl oliiviõli
1 sidruni mahl
2 küünt purustatud küüslauku
1 hakitud tšillikaun
näputsaga pruuni suhkrut
soola
pipart

Tee nii:
Haki tšilli, purusta küüslauk. Sega kausis jogurt, sidrunist pressitud mahl, oliiviõli, sool, pipar ja suhkur. Sega sisse tšilli ja küüslauk. Kalla marinaad kanakintsu tükkidele ja lase toasoojas maitsestuda 30 minutit kuni tund.
Grilli.

Grillitud köögiviljad 

Vaja läheb:

suvikõrvits
2 paprikat
punane sibul 
mõned küüned küüslauku
1 spl mett
2 spl sojakastet

Tee nii:
Esmalt lõigu kõik köögiviljad ja purusta küüslauk, sega kausis. Vala peale vedel mesi ja sojakaste, sega uuesti läbi. Jäta umbes pooleks tunniks toasooja maitsestuma, keera siis fooliumisse ja küpseta grillil madalal kuumusel umbes 20 minutit. 
Kui soovid, võid köögivilju ka praeahjus grillida või küpsetada.

Allikas: allrecipes.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles