Väga lihtne kodune harjumus, mis aitab oluliselt raha säästa (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Vastu suve kulub marjaks ära iga nipp, kuidas raha säästa. Ja kui harjumus sees, võib allpool soovitatava süsteemiga julgelt jätkata: see on hämmastav, kui palju sel moel kõrvale panna saab.

On üks väga lihtne strateegia, mis ei nõua igapäevast arvepidamist, poetšekkide säilitamist ja muud taolist. See nõuab vaid üht ohverdust: veeda nädalavahetus kodus ja ära kuluta midagi, soovitab koduportaal ApartmentTherapy.

See tähendab, et ühel nädalavahetusel kuus ei lähe sa poodi süüa ostma, sõpradega dringile, kinno, šoppama, peole - mitte kuhugi. Oled kodus ja sööd asju, mis sul seal juba olemas on. Ka toitu koju tellida ei tohi.

Siis arvuta välja, kui palju keskmiselt sul ühe tavalise lõbustusi täis nädalavahetusega raha kulub: restoranikülastused, sünnipäevapeod, kokteilid. Lastega peredel muuseumid, mängutoad. Tead ise kõige täpsemalt oma tavalisi kulutamisharjumusi. 

See summa, mingi ümmargune keskmine, pane iga kodus kulutustevabalt veedetud nädalavahetuse järel kogumishoiusele. Tasub usaldada kogenumaid: see summa saab olema üsna märkimisväärne, tihtipeale vähemalt 60 eurot, sageli ka rohkem.

Ka tervisele tuleb selline rahulikult kodus veedetud nädalavahetus vähemalt kord kuus kindlasti kasuks. Ning majapidamiselegi. Tõenäoliselt saad kodus tehtud nii mõndagi, mida muidu edasi lükkad.

Kas oled seda säästunippi proovinud? Milline on sinu alternatiivne nipp raha kokkuhoidmiseks?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles