Video: korteriühistud istutavad EV100 tammesid

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harilik tamm presidendi kantselei roosiaias.
Harilik tamm presidendi kantselei roosiaias. Foto: GEORG K6RRE / PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Korteriühistute Liit kutsub Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul ühistuid üle Eesti istutama koduõuele tammesid. Eesti Korteriühistute Liidu algatus on osa Riigikantselei kingitusest «Eesti 100 tamme», mille raames rajatakse juubeliaasta kevadel EV100 tammik igasse Eesti maakonda.

Kingitus «Eesti 100 tamme» sai alguse aastal 2013, kui koolilapsed hakkasid tammetõrudest istikuid kasvatama. „Eesti sünnipäeva puhul saab vähemalt ühe EV100 tammepargi iga Eesti maakond, kokku istutatakse tuhandeid tammesid,» rääkis «Eesti 100 tamme» projekti juht Mari Valgepea.

Eesti Korteriühistute Liidu algatusest korteriühistutesse tamm istutada haaras kinni rohenäpust Jaan Koit. Korteriühistu Taludevahe 43 esindaja leiab, et koduõuel on tugevaid tammesid vaja ennekõike järeltulijatele, kes saaks mänguhoos puu otsa ronida ja kõikvõimalikke põnevaid seiklusi ellu viia. Mees ise on tõeline rohenäpp - maja taga istutuskastis ootavad 30 mehe mulda pandud pisikest tammeistikut oma uude koju jõudmist.

Tammeistikud.
Tammeistikud. Foto: Jaan Koit

«Tegemist on väärika mõisatamme järeltulijatega, sest tõrud on pärit iidse Tiskre mõisapargist. Mõned istutame enda õue, aga siit saab varsti teistelegi jagada,» lubab Tamme talus kasvanud mees lahkelt. Taludevahe 43  korteriühistu hoovil sirutavad kaelasid päikese poole ka kaks naabrimehe istutatud tammepuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles