Fotod: vaata, mis imet tehakse ühe asotsiaali majaga (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja enne.
Maja enne. Foto: threebirdsrenovations.com

Nii põhjalikke renoveerimisprojekte väga tihti ei näe: see maja sai uueks nii seest kui väljast, vundamendist katuseni, ja muudatused on tõesti drastilised, sest esialgne seis oli pehmelt öeldes nutune.

Muutumismängu sattunud maja ei olnud mitte lihtsalt ajahambast puretud: viimati elas selles asotsiaalsete elukommetega kolakoguja, kellele ilus elukeskkond polnud just prioriteediks, kui nii võib öelda. 

Foto: threebirdsrenovations.com
Foto: threebirdsrenovations.com

Seega tuli siin lisaks tavalistele remonttöödele esmalt eemaldada tohututes kogustes rämpsu, mida majja aastate jooksul hulganisti kogunenud oli.

Väline muutus polegi sisuliselt nii suur, kuigi üldmulje muutus palju: aed ei olnud väga segamini, kuid maja sai selga uue värvikihi, mis värskendab kogu pilti märkimisväärselt. Ka terrass sai värskendatud ja korralikult sisustatud.

Hoopis suurem töö ootas ees majas sees, kõige hullemas seisus oli köök: see oli nii paksult rämpsu täis, et seal polnud võimalik liikuda. Õnneks olid põrandad selle all endiselt heas seisus ja need sai täielikult taastada.

Foto: threebirdsrenovations.com
Foto: threebirdsrenovations.com

Pea kõikides tubades muudeti planeeringut: mõnes kohas tehti akna asemele uks, teises võeti maha seinu või nihutati ukseavasid teise kohta. Ka köögi ja elutoa vahel olnud sein läks täies ulatuses maha.

Endise pimeda ja eemaletõukava maja asemel on nüüd uus helge ja valge kodu. Kui võrrelda esialgse seisuga, tundub uus elamine nagu sõõm värsket õhku. 

Foto: threebirdsrenovations.com
Foto: threebirdsrenovations.com

Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles