Lahutatud naine: viis majapidamistööd, mida ma enam tegema ei pea (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Lahutatud naine, kes eksabikaasaga laste hooldusõigust jagab, räägib ausalt lahutuse positiivsest küljest: majapidamistööde märkimisväärselt vähenenud hulgast.

Anonüümne naine jagab news.com.au koduportaalis oma kogemust sellest, kui palju tema elu pärast mehest lahkuminekut paremuse poole muutus, seda aga üsna ootamatu nurga alt: nimelt vähenes märkimisväärselt majapidamistööde hulk, millega iga päev tegeleda tuli.

1. Kaks õhtusööki

Kuna lapsed tahtsid igal õhtul kuue ajal süüa, aga mees jõudis töölt alles pärast seitset, tuli pereemal alati kaks korda laud katta, sest märkusega, et sinu õhtusöök on ahjus, aita ennast ise, ei tahtnud mees kuidagi leppida. Niisiis tuli õhtusöögiks laud katta kaks korda õhtu jooksul.

2. Veiniklaas

Mehel oli komme igal õhtul juua klaas veini ja jätta klaas tööpinnale seisma. Ta ei pesnud seda kunagi ära. Tavaliselt tekkis klaas kööki siis, kui nõudepesumasin juba käis. 

3. Igahommikune vooditegemine

Kui magad üksi ja oled rahulik magaja, võtab vooditegemine vähe aega. Tõmbad tekid-linad sirgu, klopid padjad ja tehtud ta ongi. Kui magad aga koos rahutu unega inimesega, kes igal ööl voodi väga sassi ajab, on vooditegemine omaette põhjalik majapidamistöö, mis võtab väga kaua aega. Pärast lahutust see kohustus kadus.

4. Sokkide kombineerimine

Koos mehega kadus majast kohustus sorteerida paaridesse 50 miljonit peaaegu ühesugust, aga siiski mitte päris sarnast musta värvi sokki. 

5. Pirtsutamisega arvestamine

Kui su eks oli pirtsakas sööja, kaob koos lahutusega vajadus tema pirtsutamistega arvestada. Lapsed kipuvad niigi oma eelistusi esile tooma ja peale suruma, kui sellesse kampa lisandub veel täiskasvanud inimene, on see juba päris kurnav. Pärast lahutust sellise probleemiga tegeleda pole vaja. 

Lahutatud naine tõdeb, et neid üleandeid, mille tegemise vajadus ära kadus, on kindlasti veel. Ta tunnistab, et nende lahutuse üheks peamiseks põhjuseks oligi ilmselt see, et mees ootas temalt palju ja ei aidanud millegagi. Ta teenis raha ja maksis arveid, sellega tema panus piirdus. «Aga kui lapsed vanemaks ja iseseisvamaks said, sain ma aru, et mul on aega ja võimalust ise raha teenida. Ma polnud enam temast sõltuv. Aga tema mind kodus ikka ei aidanud. Siis hakkasid ka tunded ära kaduma,» meenutab ta.

Ta soovib kõigil meestel meenutada, et suhtumine, nagu oleks majapidamistööd ainult naise kohustus, on iganenud. Kui tahad, et naine sinu kõrvale jääks, tee oma osa ära. Ära oota teenindamist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles