Mobiiltelefoni ei tohiks äratuskellana kasutada (4)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Mobiilteleonil ei tohiks sinu magamistoas kohta olla: äratajana tuleks eelistada klassikalist äratuskella. 

Igasugune tehnika - teler, arvuti, tahvel ja telefon - peaks jääma magamistoa ukse taha. Paljudes peredes jõuab aga vähemasti viimane neist ikkagi magamistuppa. See on väga halb mõte. Miks? Sisustusportaal ApartmentTherapy selgitab.

1. Kui lähed telefoniga magamistuppa, veedad viimased ärkvelolekuhetked ninapidi ekraanis. See rikub ööune kvaliteeti. Enne magamaminekut peaks olema vähemasti tund ekraanivaba aega, kus sa ei kasuta ei arvutit ega telefoni ega vaata telerit.

2. Hommikul esimese asjana telefoni haaramine lõppeb reeglina internetis surfamisega. Tihti tegeldakse sealtkaudu juba ka esimeste tööasjadega. See muudab hommikud närviliseks ja kiirustatuks. Ära tee seda viga.

3. Keset ööd ärgates kipuvad inimesed ikka telefoni haarama. Kui aga telefoni juba kätte võtad, rikub ekraani vaatamine su und üha enam ja nii võid öösel tunde üleval olla selle asemel, et telefonita üsna peatselt uuesti uinuda. Ära raiska uneaega!

4. Voodis ärkvel veedetud aeg peaks kuuluma sinu partnerile. Väga paljud paarid toovad voodielu ohvriks nutitelefonidele ja lebavad kõrvuti voodis, ninad ekraanis. Ära tee seda.

5. Telefon pole sugugi hea äratuskell. Paljud ei ärkagi telefoni nõrga alarmi peale.

Kas sina kasutad magamistoas nutiseamdeid? Kas oled mõelnud loobumisele?

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles