Ka konteineri kõrvale jäetud prügikott võib karistuse kaela tuua (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimestel on väärarusaam justkui oleks konteineri kõrvale jäetud prügikott aktsepteeritav.
Inimestel on väärarusaam justkui oleks konteineri kõrvale jäetud prügikott aktsepteeritav. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jäätmete asetamine prügikasti kõrvale mitte ainult ei reosta linnakeskkonda vaid läheb kirja ka eraldi seaduserikkumisena.

Metsatuka alla või ka jäätmekonteinerite kõrvale jäetud prügiga seoses on linnaametnikel ning kohalikel omavalitsustel pidevalt käed-jalad tööd täis. Mitteettenähtud kohta heidetud prügi võib aga tavainimesele karistuse kaela tuua.

«Meie piirkonna munitsipaalpolitsei ametnikud saavad peaaegu igapäevaselt tegeleda prügistajatega – kes jätab jäätmed metsa alla, kes hoopis konteinerite kõrvale. Osal inimestel on väärarusaam, et konteineri kõrvale prügi jätmine on aktsepteeritav,» ütles Pirita linnaosa vanem Alina Tubli.

Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti Pirita piirkonna menetluse ja piirkonnatöö osakonna peainspektor Anne Järve sõnul esineb tihti juhtumeid, kus konteineri kõrvale prügi asetanud inimesed arvavad, et nad on käitunud kohusetundlikult, sest ei viinud prügi loodusesse. «Paraku on ka selline käitumine seaduserikkumine, kuna jäätmed ei ole asetatud selleks mõeldud kohta ning tegemist on linnakeskkonna reostamine,» kommenteeris Järve.

Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet kutsub inimesi olema tähelepanelikud kaaskodanike osas ning andma esimesel võimalusel teada võimalikest seadusest kõrvale hiilimistest.

«Puhas linnakeskkond on ilus silmale, kuid aitab ka ära hoida haiguste leviku ning näriliste tegutsemise konteinerite ümber. Seetõttu on oluline teavitada reostajatest, helistades Tallinna Munitsipaalpolitsei lühinumbrile 14410,» lisas Tubli.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles