Oxfordi ülikool tõttab appi kogumishäirega koduomanikele

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oxfordi ülikooli teadlaste avaldatud pildiseeria.
Oxfordi ülikooli teadlaste avaldatud pildiseeria. Foto: Oxford University Press, USA / SWNS.com / Oxford University Press/SWNS.com/Scanpix

Oxfordi ülikooli teadlased ühes Suurbritannia kogumishäirega inimeste ühinguga on avaldanud pildimaterjali, mille põhjal saab hinnata oma kogumistuhinat.

Kogumishäire on probleem, mis vajab teadvustamist. Oxfordi ülikooli teadlased on avaldanud kolm pildiseeriat, mille alusel saab hinnata oma kogumismaania taset. 

Magamistuba.
Magamistuba. Foto: Oxford University Press/kuvatõmmis

Ülikooli avaldatud dokumentides on kuvatud kolm erinevat tuba: köök, elutuba ja magamistuba, vahendab homes.nine.com.au. Üks pildiseeria koosneb üheksast erinevast pildist, mille põhjal saavad inimesed varakult hakata oma probleemi hindama. Kui ka sinu vastavate eluruumide üldpilt meenutab piltidel kuvatud neljandat pilti, tasub igaks juhuks abikäe järele haarata. 

Elutuba.
Elutuba. Foto: Oxford University Press/kuvatõmmis

Pildiseeria eesmärk on tõsta teadlikkust ning asetada inimesed uude valgusesse. Ehk aitab veidi kriitilisem pilk oma majapidamisele vaigistada inimeste kogumistuhinat ning parandada seeläbi ka nende elukeskkonda.

Köök.
Köök. Foto: Oxford University Press/kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles