Foto: Eesti pere koduaias elab väga tore tegelane

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvukräts.
Kõrvukräts. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ühe Eesti pere koduaias elab tükike sellist kodumaist loodust, mida igaühel igapäevaselt kohata ei õnnestu.

Katriin Männi ja tema pere koduaias on juba teadmata aja elanud üsna harvanähtav linnuline: kõrvukräts. Katriini pere on selles majas elanud viis-kuus aastat, aga linnud on naise teada samas paigas pesitsenud kindlasti kauem.

Kõrvukräts Katriin Männi koduaias.
Kõrvukräts Katriin Männi koduaias. Foto: Katriin Mänd

Tänavu on Katriinil õnnestunud üürnikest ka mitmeid fotosid klõpsida. «Varem me pole näinud neid nii hästi või ei ole osanud puu otsa vaadata lihtsalt,» ütleb ta. Tänavu aga poseerivad linnud õige lahkelt. 

Kõrvukrätside pesa on kohe maja kõrval suure kuuse otsas. Kuigi palju räägitakse sellest, et niisuguse linnu naabruses elamisega kaasnevad poegade kasvatamise perioodil kindlasti ebameeldivused, ei oska Katriin seda kinnitada: neil pole tiivuliste tõttu veel ühtki sekeldust ette tulnud.

Ühe poja leidis pere tänavnu pesa lähedalt surnuna, kuid muidu kasvatavad kõrvukrätsid oma lapsed üles inimesi sellesse liigselt pühendamata. Häälitsevad noorlinnud küll palju, aga seegi on pigem tore vaheldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles